Тунтев: Немаме интерес за национална авиокомпанија, би поддржале приватен инвеститор

avio.jpg

Македонската влада потврди дека не планира да основа нова национална авиокомпанија, една деценија по затворањето на МАТ Ерлајнс. Актуелната влада ја најави можноста за формирање нов носач на знаме на почетокот на мандатот пред неколку години, но сега донесе спротивна одлука, објави exyuaviation.com.

Наместо тоа, потпишан е нов тригодишен договор за субвенционирање со Виз Ер овој јануари за воведување нови авио-линии. Финансиската поддршка опфаќаше еднократно плаќање од 40.000 евра за секоја стартувана нова дестинација, како и девет евра по патник за секоја нова рута од Скопје за првата година, осум евра во текот на втората година и седум во текот на третата. Од друга страна, превозникот прима тринаесет евра по патник во текот на првата година од работењето за секоја нова дестинација од Охрид, дванаесет во текот на втората и единаесет евра по патник во третата година.

Шефот на Агенцијата за цивилно воздухопловство во Северна Македонија, Томислав Тунтев, рече дека формирањето нова национална авиокомпанија ќе биде неизводливо.

„Морам да го потврдам моето лично мислење дека не постои економски одржливо оправдување за развивање ваков застарен концепт во ова време. Нашите стручни истражувања, анализи и физибилити студии, како и компаративни искуства од земји од регионот, покажаа дека таквата авиокомпанија би се нашла во оперативни тешкотии, би претставувала финансиски товар на државата и ќе резултира во недостиг на конкурентност на авијацискиот пазар што ќе потреба од континуиран државен интервенционизам, и покрај постојните политики на Европската унија за поддршка на фер конкуренција“, вели Тунтев.

Тој истакна дека Агенцијата ќе обезбеди поддршка доколку приватен инвеститор би бил заинтересиран да регистрира авиони во Македонија или да основа авиокомпанија во форма на јавно – приватно партнерство, ако државата гледа економски интерес во таков потфат.

Од 90-тите години, Македонија има две национални авио-компании, од кои и двете подоцна прогласија банкрот. Palair Macedonian Airlines е основана во 1991 година како национална авиокомпанија во земјата, но беше погодена од локална конкуренција со создавање на МАТ Ерлајнс во 1994 година. Како резултат, таа престана да лета во 1996 година. МАТ беше формирана во соработка помеѓу ЈАТ Југославија ерлајнс и локалните бизнисмени . Во 2000 година, македонската влада го прогласи МАТ за национален превозник на земјата во сопственост на двајца приватни чинители. Како и да е, со зголемувањето на долгот, како и со политичките расправии, операциите на МАТ престанаа во септември 2009 . Врз основа на својот последен финансиски извештај, „Ер Србија“ има 100% удел во компанија регистрирана во Македонија, по име АероМак, која сепак, во моментов е неактивна. Неговиот претходник Jet Airways планираше да основа авиокомпанија под ova ime на крајот на 2009 година, но се откажа неколку месеци подоцна.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top