Стерјовски: Бугарија сака да прикаже вештачко бугарско малцинство во Албанија

.jpg

Македонците во Албанија бараат институционална поддршка од македонските и албанските власти против асимилацијата која, како што велат, ја спроведува Бугарија врз македонското малцинство во оваа соседна држава. Претседателот на партијата Македонска алијанса за европска интеграција и пратеник во Собранието на Република Албанија, Васил Стерјовски, вели дека притисоците се засилени пред пописот што во Албанија треба да се спроведе годинава, затоа што Бугарија сака да прикаже вештачко бугарско малцинство.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top