Сара Џелили Македонка од Голо Брдо со високи награди на државни и меѓународни литературни конкурси

sara-xhelili-291x300.jpg

Сара Џелили ученичка во втора година во ОУТУ „Ванчо Питошески“ – второ место и на 10 Меѓународен фестивал во проза и поезија „Станислав Препрек“ и на 11 Меѓународен фестивал во проза и поезија „Михаил Бабинка“.

Младата Македонка Сара Џелили потекнува од с. Требиште во областа Голо Брдо, а живее во Елбасан, Албанија. Таа е ученичка од ОУТУ „Ванчо Питошески“ – Охрид и е еден од степендистите на Владата на Република Македонија

Едно прво, три втори и едно трето место за учениците вљубеници на пишаниот збор коишто секогаш освојуваат високи награди за нивните поетски творби под менторство на професорот по македонски јазик и литература, Перчо Божиновски.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top