ПРОСЛАВА НА ИЛИНДЕН ВО АЛБАНИЈА: Македонци на глас запејте…

albanija-sv.-marena.png

Големиот национален и верски празник Илинден го прославија и Македонците во Албанија. Централната прослава на Илиднен и Св. Илија се одвиваше во црквата „Св. Марина“ во близина на Корча во Албанија. Емоциите со кои Македонците од Албанија пеат македонски песни се пример за тоа како се сака земјата и од тие што живеат надвор од неа. И убав пример за голем број Македонци во Македонија како се сака коренот и родот свој.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top