Прва тркалезна маса за културно наследство на малциствата во Aлбанија

21-maj-dita-e-diversitetit-kulturor-247x300.jpg

Националниот центар за фолклорни активности во понеделникот одржа тркалезна маса за прашања за застапеност на нематеријалното културно наследство на малцинствата. На тркалезната маса имаше преставници на македонското, грчкото, египјанското, ромското, црногорското и влашкото малциство. Дебатите беа за зачувување, промоција и понатамошен развој на културно наследство на малциствата во Албанија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top