Државниот секретар во Министерството за надворешни работи на Македонија се сретна со преставници на Македонско национално малциство во Србија

generalen-sekretar-na-mnr-na-rm-poseta-na-makedoncite-vo-srbija.png

Државниот секретар во Министерството за надворешни работи на Република Македонија, Виктор Димовски, во понеделникот и вторникот престојуваше во работна посета на Република Србија. Државниот секретар Димовски за време на посетата се сретна и со претставници на Македонското национално малциство во Република Србија, на средбата беше претседателот на Националниот совет на Македонско национално малциство во Република Србија, Борче Величковски, како и со претставниците на политичките партии – Демократска партија на Македонците, Македонска партија на Србија и Партија на македонците во Србија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top