Почетна Македонија Македонци – Албанија Албанија Македонци Свет Интервју Култура Спорт Весник Македонскиот симбол Сонцето од Кутлеш на официјалниот грб на општина Тузи во Црна Гора

sonceto-vo-grbot-na-opstina-tuz-300x220.jpg

Македонскиот симбол Сонцето од Кутлеш ќе го краси официјалниот грб на Тузи, една од 24 општини во Црна Гора. Победничкото решение на конкурсот за нов грб на општина Тузи, во близина на Подгорица. Изработен е од Луан и Кристина Џокај.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top