Полициските Тигри освоија прво место на меѓународниот натпревар во Јордан Полициските Тигри освоија прво место на меѓународниот натпревар во Јордан | opserver.mk

tigri_jordan_01-678x381.jpg
Дисциплината ТOP SHOT се состои од полигонско тактичко пукање со пушка, пиштол и сачмарка, со ограничен број куршуми, во краток временски период и во определен број мети, вешто, брзо и прецизно пукање. Инаку, натпреварот се спроведува во пет дисциплини во текот на пет дена, со учество на тимови од 40 земји од светот.
Припадници на Единицата за специјални задачи Тигар, го освоија првото место во една од најсложените дисциплини TOP SHOT, на 11 меѓународен натпревар на специјални единици KASOTC, што се одржува во Јордан, Аман.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top