Од 1 јули роамингот во регионот поевтин за 30 отсто

Roaming.jpeg

Граѓаните на Западен Балкан од 1 јули ќе можат да телефонираат во роаминг по пониски цени за речиси 30 отсто, со оглед на тоа што започнува примената на регионалниот договор за роаминг.

Цените во првата фаза ќе бидат намалени за 27 отсто, додека на 1 јули 2021 година се очекува целосно укинување на роамингот за регионот, што е предвидено со договорот потпишан во април.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top