Музеј на град Скопје гостува со изложба во Бурса, Турција

zivkova.png
Со изложбата „Скопски материјални и духовни проблесоци” Музеј на Град Скопје од 7 мај до 7 јуни годинава ќе гостува во реномираниот „Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi” во Бурса, Турција.
На изложбата ќе бидат претставени фотографии на предмети од збирките на музејот. Автори на изложбата се Драгица Живкова и Игор Кузманоски, фотографот е Станимир Неделковски, а текстовите за изложба се на Ферид Мухиќ, Драгица Живкова и Игор Кузманоски.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top