Македонско друштво „Илинден”-Тирана и Васил Стерјовски обезбедија донација во ИТ опрема за гимназијата во Пустец

.jpg

Mакедонско друштво “Илинден”-Тирана во соработка со Претседателот на Македонската алијанса за европска интеграција – МАЕИ и пратеник во aлбанското собрание Васил Стерјовски обезбедија донација во ИТ опрема ( 6 комплет компјутери), школски маси и столови и детски списанија на македонски јазик. Оваа донација ќе биде предадена на директорот на гимназијата „Трајан Ѓорѓиовски и Митре Колевски“ во Пустец, Трајан Ванѓеловски кој ќе ја прераспредели според потребите на учениците со цел тие да добијат поквалитетна настава на часовите по информатика. Согласно потребите на учениците во иднина ќе продолжи овој тренд на донирање ИТ опрема за учениците во областа Мала Преспа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top