МАКЕДОНСКИ КУЛТУРЕН ФЕСТИВАЛ НА 24 НОЕМВРИ ВО ВИЛИЈАМСТАУН

.jpg

На 24 ноември во Вилијамстаун, Мелбурн, ќе се одржи традиционалниот Македонски културен фестивал. Организаторот предвидува целодневна богата културно-уметничка програма од 10 претпладне до 5 часот попладне.

За среќни добитници спонзорите на Гестивалот ќе доделат две бесплатни повратни авионски карти од Мелбурн до Скопје и назад.

На фестивалот ќе учествуваат МКУД “Илинден”, АМИА “Никола Карев”, КУД “Александар Македонски III”, КУД “Света Петка”, КУД “Танец”, КУД “Весели Македонци” и други.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top