Македонскиот јазик ќе се учи во градинките во Сиднеј

.jpg

Од наредната година во градинките во Нов Јужен Велс, Австралија, ќе може да се учи македонскиот јазик. Со оваа образовна програма ќе бидат опфатени децата од градинките до возраст од 12 години. Во новата јазична програма ќе се учат и јазиците хинди, персиски и македонски, објави Си-би-ес. Ова е одраз и на лепезата од странски јазици кои се говорат во Нов Јужен Велс, но и ширум Австралија. Од тие причини се размислува и за воведување учење втор јазик во образовниот систем.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top