Македонскиот јазик и официелно во службена употреба во Качарево

tabli-na-makedonski-jazik-vo-kacarevo.jpg

Да ја завршиме серијата на дела под наслов “Речено-Сторено”, барем за оваа година, со следнава вест, Македонскиот јазик и официелно од оваа година во службена употреба во Качарево. Веднаш и спроведување на реченото во дело. Денес поставени првите двојазични табли. – Напиша на својот профил на Фејсбук претседателот на Националниот совет на Македонците во Србија, Борче Величковски.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top