И Mакедонци на листата на Forbes „30 under 30“

20190213114708.jpg

Макеоднија и оваа година има свои претставници на листата 30 under 30“ за Европа во категоријата „Социјални претприемачи“ на Frobes. Станува збор за Аријана и Бојан Коскарови основачи на моделот за иновативно неформално образование „Creative Hub“.

Creative Hub е иновативен концепт на тренинг хаб кој работи по 5П пристап односно предавачи кои се експерти по одредени области. Приказната на Ариајан и Бојан, кои воедно се брат и сестра, започна во 2017 година , а веќе се спремаат да отворат и нов хаб во Тирана, Албанија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top