БРОНЗА ЗА МАКЕДОНИЈА: Нуров трет во светот!!!

nurov.png

Могамедгаџи Нуров, македонскиот борач на СП во Казахстан заврши како трет. Тој во борвата за бронзата го победи домашниот борец Николаи Чебдан на поени со 2:1. Се разбира дека ова е голем успех, еден од најголемите во нашето борење во самостојна Македонија и еден од најголемите спортски успеси во последните неколку години. Честитки за Нуров, а претходно тој си обезбеди и „виза“ за настап на Олимписките Игри во Токио 2020 година.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top