Александар Јаневски е нов претседател на Сојузот на здруженијата на Македонците и децата бегалци

sojuz3.jpg

Александар Јаневски е нов претседател на Сојузот на здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејслкиот дел на Македонија на место на Ташко Јованов.

Тој е избран денеска, на четвртото Собрание за Сојузот. Избрани се и 4-ца потпретседатели:

1. Бошко Божинов

2. Стојан Димков

3. Петре Кироваков

4. Ѓорги Малковски

За генерален секретар е избран Тодор Петров. Избран е и нов состав на Претседателството и избрани се нови членови на  другите органи на здружението.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top