You Are Here: Home » Posts tagged "Алкалоид"

Нов фонд ќе инвестира 15 милиони евра во 14 домашни компании

Со минимален износ од половина милион долари по инвеститор, македонската дијаспора формира фонд за инвестиции во земјава, наречен СЕАФ Македонија 1. Според најавите од учесниците на Глобалниот инвестициски форум во Охрид, се очекува фондот првично да располага со 15 милион долари, од кои 80 проценти веќе се обезбедени. Kако што вели претседателот на фондот и извршен директор на СЕАФ, Хубертус Јан ван дер Ва ...

Прочитај повеќе

© 2012 Матица на иселниците од Македонија - Сите права ги задржува МИМ

Scroll to top