МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА ПОБАРАА УПОТРЕБА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА ПОБАРАА УПОТРЕБА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

Со писмо упатено до Ирма Бараку, комесар за заштита од дискриминација, Македонците во Албанија бараат исполнување на даденото писмено ветување дека формуларот за поплаки, ќе биде и ...

МАКЕДОНИЈА НЕ МОЖЕ БЕСКРАЈНО ДА СЕ ЗАДРЖУВА НА ЕВРО-АТЛАНТСКИОТ ПАТ

МАКЕДОНИЈА НЕ МОЖЕ БЕСКРАЈНО ДА СЕ ЗАДРЖУВА НА ЕВРО-АТЛАНТСКИОТ ПАТ

Хрватска во целост ја поддржува Македонија на евро-атлантскиот пат. Свесни сме за проблемот со Грција, тоа е билатерален проблем, но наш став е дека поради него, земјата не може бе ...

МИЛКОВСКИ И „ГРАНИТ“ СО ОСКАРИ ЗА НАЈМЕНАЏЕР И НАЈКОМПАНИЈА ВО ЕВРОПА

МИЛКОВСКИ И „ГРАНИТ“ СО ОСКАРИ ЗА НАЈМЕНАЏЕР И НАЈКОМПАНИЈА ВО ЕВРОПА

Претседателот на Управниот одбор на АД „Гранит“ Скопје, Страшо Милковски е прогласен за најуспешен менаџер во Европа за 2015 година, а „Гранит“ за најкомпанија во сферата на градеж ...

ВРАЊЕ: МАКЕДОНСКАТА ТРАДИЦИЈА И КУЛТУРА- ДЕЛ ОД „ДЕНОВИ НА КАРАНФИЛОТ“

ВРАЊЕ: МАКЕДОНСКАТА ТРАДИЦИЈА И КУЛТУРА- ДЕЛ ОД „ДЕНОВИ НА КАРАНФИЛОТ“

Во Врањска бања, Србија, на 3 и 4 јули, се одржа традиционалната културна и туристичка манифестација „Денови на каранфилот“. Според програмата, во петокот, на 3 јули, беше организр ...

„ТАТКО“ ПРИКАЖАН ВО KАРЛОВИ ВАРИ

„ТАТКО“ ПРИКАЖАН ВО KАРЛОВИ ВАРИ

Играниот филм „Татко“ - копродукција помеѓу Германија, Kосово, Македонија и Франција завчеравечер имаше проекција на интернационалниот фестивал во Kарлови Вари, кој се смета за еде ...

ЗАМОКОТ РАБЕНШТАЈН СЕ ТРЕСЕШЕ ОД АПЛАУЗИ ЗА ЃОРЃИ ЦУЦКОВСКИ

ЗАМОКОТ РАБЕНШТАЈН СЕ ТРЕСЕШЕ ОД АПЛАУЗИ ЗА ЃОРЃИ ЦУЦКОВСКИ

Македонскиот тенор Ѓорѓи Цуцковски трипати заминувал зад сцената и повторно ~ се враќал за да ~ се заблагодари на публиката со наполитански песни за долгиот и бурен аплауз. Публика ...

НА ИВАНДЕН И БИЛКИТЕ ИМААТ МАГИЧНА МОЌ

НА ИВАНДЕН И БИЛКИТЕ ИМААТ МАГИЧНА МОЌ

Иванден или денот на раѓањето на свети Јован Kрстител се смета за еден од најголемите летни празници кај македонскиот народ, а овој ден е поврзан со побратимството и кумството. Спо ...

© 2012 Матица на иселниците од Македонија - Сите права ги задржува МИМ

Scroll to top