ИВАНОВ: ДИЈАЛОГОТ Е ЕДИНСТВЕН ИЗЛЕЗ ОД КРИЗАТА

ИВАНОВ: ДИЈАЛОГОТ Е ЕДИНСТВЕН ИЗЛЕЗ ОД КРИЗАТА

Политичките партии треба да ја сфатат улогата што ја имаат во општеството и последиците од сите нивни активности и неактивности, изјави претседателот Ѓорге Иванов во интервју за Си ...

ГЕТЕБОРГ: ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ПОЕЗИЈА ВО ШВЕДСКА

ГЕТЕБОРГ: ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ПОЕЗИЈА ВО ШВЕДСКА

На новата сцена во Градската библиотека во Гетеборг, Шведска, на 28 март 2015 година, беше одбележан 25-годишниот јубилеј на традиционалната културна манифестација Денови на македо ...

ЗАГРЕБ: МАКЕДОНСКАТА ТРАДИЦИЈА- ДЕЛ ОД ВЕЛИГДЕНСКАТА ИЗЛОЖБА

ЗАГРЕБ: МАКЕДОНСКАТА ТРАДИЦИЈА- ДЕЛ ОД ВЕЛИГДЕНСКАТА ИЗЛОЖБА

Велигден е најголемиот христијански празник, празник над празниците, ден кога Исус ја докажал својата божествена сила и моќ. Кај православните верници Велигден се нарекува и Христо ...

КОМПАНИИ ОД ЕСКИШЕХИР, ТУРЦИЈА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА

КОМПАНИИ ОД ЕСКИШЕХИР, ТУРЦИЈА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Македонија има услови за одржливи и долгорочни бизниси, им порачала Македонско-турската комора (МАТТО) на компаниите од Ескишехир, Република Турција, кои ги скенираат можностите за ...

ВОЈНИЧKИ ПИСМА: ФРАНЦУЗИТЕ НА СОЛУНСКИОТ ФРОНТ БИЛЕ ФАСЦИНИРАНИ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ЖЕНИ

ВОЈНИЧKИ ПИСМА: ФРАНЦУЗИТЕ НА СОЛУНСКИОТ ФРОНТ БИЛЕ ФАСЦИНИРАНИ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ЖЕНИ

Француските војници што се бореле на Македонскиот (Солунскиот) фронт (1915-1918) биле фасцинирани од издржливоста на македонската жена, која за време на војната по полињата изведув ...

РАСПИШАН КОНКУРС ЗА ДРЖАВНИТЕ НАГРАДИ „МАЈКА ТЕРЕЗА“ И „23 ОКТОМВРИ“

РАСПИШАН КОНКУРС ЗА ДРЖАВНИТЕ НАГРАДИ „МАЈКА ТЕРЕЗА“ И „23 ОКТОМВРИ“

Министерството за култура распиша конкурс за државните награди „Мајка Тереза“ и „23 Октомври“. Конкурсот, соопшти Министерството, трае до 30 април. Текстот на конкурсот може да се ...

ИЗЛОЖБА: 50 ГОДИНИ АКТЕРСТВО НА ИВАН БЕКЈАРЕВ

ИЗЛОЖБА: 50 ГОДИНИ АКТЕРСТВО НА ИВАН БЕКЈАРЕВ

На 27 март во галеријата „Прогрес“ во Белград, Србија, беше отворена изложба со наслов „Иван Бекјарев- 50 години актерство“ („Ivan Bekjarev, 50 godina glume“), по повод половина ве ...

© 2012 Матица на иселниците од Македонија - Сите права ги задржува МИМ

Scroll to top