Д-Р КАТЕРИНА КАЛЕНДАРОВА: Неостварен сон ми е да направам парфем за Македонката

Д-Р КАТЕРИНА КАЛЕНДАРОВА: Неостварен сон ми е да направам парфем за Македонката

Нашите полиња се нашето здравје, а можат да бидат и извор за егзистенција на многу луѓе, вели Катерина Календарова, доктор на природни науки од областа на хемијата. Докторирала за ...

Средба Иванов-Николиќ: Односите меѓу Македонија и Србија на високо ниво

Средба Иванов-Николиќ: Односите меѓу Македонија и Србија на високо ниво

Односите меѓу Македонија и Србија се на исклучително високо ниво.Разликите околу некои прашања не смеат да бидат пречка за зајакнување на соработката и двете држави се придржуваат ...

ПАВЛЕ ФИЛИПОВ: СE ЌЕ ОСТАНЕ ИСТО, САМАРАС НЕ ЈА НАПАЃА ИДЕОЛОГИЈАТА НА ЗЛАТНА ЗОРА

ПАВЛЕ ФИЛИПОВ: СE ЌЕ ОСТАНЕ ИСТО, САМАРАС НЕ ЈА НАПАЃА ИДЕОЛОГИЈАТА НА ЗЛАТНА ЗОРА

Грција, а и Европа, со нетрпение го очекува судскиот процес против членовите на неонацистичката партија Златна зора. За Македонците во Грција, самиот процес суштински не значи ништ ...

НБРМ: БАНКАРСКИОТ СИСТЕМ Е СТАБИЛЕН И СИГУРЕН

НБРМ: БАНКАРСКИОТ СИСТЕМ Е СТАБИЛЕН И СИГУРЕН

Банкарскиот систем и во услови на надворешно опкружување исполнето со големи предизвици, успеа да ја задржи ликвидноста и солвентноста, а со тоа и својата стабилност и сигурност, о ...

НАШИНЕЦ, ДОKТОРАНД НА „ОKСФОРД“: БОЛНАТА БАБА ВО МАКЕДОНИЈА ГО НАТЕРАЛА ДА СТАНЕ НЕВРОЛОГ

НАШИНЕЦ, ДОKТОРАНД НА „ОKСФОРД“: БОЛНАТА БАБА ВО МАКЕДОНИЈА ГО НАТЕРАЛА ДА СТАНЕ НЕВРОЛОГ

Kристијан Јовановски е Австралиец од македонско потекло. Тој е еден од деветте стипендисти на Австралија на постдипломски студии на Универзитетот во Оксфорд. Јовановски е основач н ...

АЛЕKСАНДРА ШУТИНОСKА: ФИЛИГРАНОТ ГО ПРАВАМ ИНСПИРИРАНА ОД КАЛДРМАТА

АЛЕKСАНДРА ШУТИНОСKА: ФИЛИГРАНОТ ГО ПРАВАМ ИНСПИРИРАНА ОД КАЛДРМАТА

Дизајнерката Александра Шутиноска е преокупирана со филигранот, а за неа оваа техника е љубов преточена во сребро. За од парче материјал да се создаде накит потребни е концентрациј ...

ХОРОТ „ХАРМОСИНИ“ ГИ СНИМИ ПЕСНИТЕ ШТО ГИ ПЕЕЛЕ АНГЕЛИТЕ

ХОРОТ „ХАРМОСИНИ“ ГИ СНИМИ ПЕСНИТЕ ШТО ГИ ПЕЕЛЕ АНГЕЛИТЕ

Реални и конкретни химни, кои с` уште активно и живо се пеат на богослуженијата секаде по православниот свет, се претставени на новото издание „Химни на божествената литургија“, ко ...

© 2012 Матица на иселниците од Македонија - Сите права ги задржува МИМ

Scroll to top