ИЗБРКАНА ОД РАБОТА ЕДИНСТВЕНАТА НАСТАВНИЧКА ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ВО МАЛА ПРЕСПА

ИЗБРКАНА ОД РАБОТА ЕДИНСТВЕНАТА НАСТАВНИЧКА ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ВО МАЛА ПРЕСПА

Албанската владата на Еди Рама наместо да ги следи препораките на Брисел и на Стразбур за почитување на правата на малцинствата, спроведува своевидна булдожер-политика, а една од ж ...

ИНТЕРЕСОТ ЗА ОТВОРАЊЕ НОВИ РУДНИЦИ СТАНУВА СЕ’ ПОГОЛЕМ

ИНТЕРЕСОТ ЗА ОТВОРАЊЕ НОВИ РУДНИЦИ СТАНУВА СЕ’ ПОГОЛЕМ

Македонското рударско семејство од 482 компании, во кои работат 12.600 работници, во домашниот бруто-производ учествува со само еден процент. Првиот човек на Македонската асоцијаци ...

ГРУЕВСКИ-ЧАКРАБАРТИ: ПОДГОТВЕНОСТ ОД ЕБОР ЗА ПОДДРШКА НА МАКЕДОНСКИ ПРОЕКТИ

ГРУЕВСКИ-ЧАКРАБАРТИ: ПОДГОТВЕНОСТ ОД ЕБОР ЗА ПОДДРШКА НА МАКЕДОНСКИ ПРОЕКТИ

Динамиката на тековните проекти од патната и железничката инфраструктура, што се спроведуваат со поддршка од 305 милиони евра од ЕБОР и можностите за соработка на идни проекти, как ...

НАШИОТ ДАВОР ТРАЈКОВСКИ ФАВОРИТ НА ГЕРМАНСКИОТ „СУПЕР ТАЛЕНТ“

НАШИОТ ДАВОР ТРАЈКОВСКИ ФАВОРИТ НА ГЕРМАНСКИОТ „СУПЕР ТАЛЕНТ“

Животниот пат го однел Давор Трајковски од родното Kуманово во германскиот град Дортмунд, а неговиот талент за пеење и свирење на аудиција за германското шоу за таленти „Супер тале ...

ФИЛМОТ „АЛЕРИК“ НАГРАДЕН ВО ГЕРМАНИЈА

ФИЛМОТ „АЛЕРИК“ НАГРАДЕН ВО ГЕРМАНИЈА

Македонскиот анимиран филм „Алерик“ на Вук Митевски доби две награди на филмски фестивали во Германија, соопшти продукцијата Митевски. На штотуку завршениот филмски фестивал во Диз ...

„KОПАЧКА“ И ЃУРЃОВДЕН НА ГЛАСАЊЕ ВО УНЕСKО

„KОПАЧКА“ И ЃУРЃОВДЕН НА ГЛАСАЊЕ ВО УНЕСKО

Нема срце што не растреперува кога ќе го слушне татнежот на тапанот со ритамот на „Kопачка“. Во тој силен допир на душата, вистински се доживува нашето битисување од памтивек. Дури ...

ТРЕНДАФИЛКА САНДЕВА: ГРЦИЈА Е УПЛАШЕНА ОД СЛУЧАИТЕ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ИМОТИТЕ

ТРЕНДАФИЛКА САНДЕВА: ГРЦИЈА Е УПЛАШЕНА ОД СЛУЧАИТЕ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ИМОТИТЕ

- Грчките власти се исплашија од напредокот во случаите за враќање на имотите на Македонците што им биле одземени по Граѓанската војна во 1949 година. Ним не им се допаѓа сериознио ...

© 2012 Матица на иселниците од Македонија - Сите права ги задржува МИМ

Scroll to top