ПОПОСКИ И ШЕКЕРИНСКА В ПОНЕДЕЛНИК НА ДВОБОЈ ВО БРИСЕЛ

ПОПОСКИ И ШЕКЕРИНСКА В ПОНЕДЕЛНИК НА ДВОБОЈ ВО БРИСЕЛ

Европарламентарците Иво Вајлг, Едвард Кукан и Ричард Ховит соопштија дека во понеделник, во зградата на Европскиот парламент во Брисел ќе го одржат првиот состанок со претставницит ...

АЛАНА МЕКТИЕРНАН: НЕ ТРЕБА ДА ПРОДОЛЖИМЕ ДА ЈА ОПТОВАРУВАМЕ МАКЕДОНИЈА СО ИМЕ ШТО ГО МРАЗИ

АЛАНА МЕКТИЕРНАН: НЕ ТРЕБА ДА ПРОДОЛЖИМЕ ДА ЈА ОПТОВАРУВАМЕ МАКЕДОНИЈА СО ИМЕ ШТО ГО МРАЗИ

Мојата лична заложба е да продолжам да работам со моите колеги од двете страни во законодавниот дом како и со заедниците за да најдеме решение. Македонските и грчките Австралијци и ...

„ИЗБОР НА ЖЕНИ – МЕНАЏЕРИ 2015“ – АМБИЦИОЗНИ И УСПЕШНИ ВО РАБОТАТА И СЕМЕЈСТВОТО

„ИЗБОР НА ЖЕНИ – МЕНАЏЕРИ 2015“ – АМБИЦИОЗНИ И УСПЕШНИ ВО РАБОТАТА И СЕМЕЈСТВОТО

Избрани се десетте најуспешни жени-менаџери за 2014 година. Манифестацијата „Избор на жени-менаџери“, во организација на агенцијата „Марили“, годинава се одржа по 19. пат во центар ...

И УМЕТНОСТА МОЖЕ ДА БИДЕ ЗАГРОЗЕНА ВО ЛАЗАРОПОЛЕ

И УМЕТНОСТА МОЖЕ ДА БИДЕ ЗАГРОЗЕНА ВО ЛАЗАРОПОЛЕ

Серијалот работилници кои под наслов „Креативен викенд“ веќе четири години се реализира во Лазарополе и Скопје денеска се претставува во Мадрид, Шпанија. Во Автономниот културно-со ...

ЕМА ЏО: ГЛУМАМ ШИЗОФРЕНИЧАРКА ВО ХОРОР СПОРЕД ВИСТИНСКА ПРИКАЗНА

ЕМА ЏО: ГЛУМАМ ШИЗОФРЕНИЧАРКА ВО ХОРОР СПОРЕД ВИСТИНСКА ПРИКАЗНА

Македонската актерка Ема Џо доби улога во високобуџетски турски филм, чија премиера е закажана на 5 мај. Таа дипломира во класата на професор Ѓорѓи Јолевски на Факултетот за драмск ...

ДРАГИ ЃОРЃИЕВ: ПРВИТЕ МАКЕДОНСКИ ПЕЧАЛБАРИ ЗАМИНУВАЛЕ ЗА KАИРО И ЗА ДАМАСК

ДРАГИ ЃОРЃИЕВ: ПРВИТЕ МАКЕДОНСКИ ПЕЧАЛБАРИ ЗАМИНУВАЛЕ ЗА KАИРО И ЗА ДАМАСК

Арапските провинции на поранешната османлиска држава биле прва „туѓина-јабана“ во која заминувале првите македонски печалбари, околу 1840 година. Целта на гурбетот биле два големи ...

МАКЕДОНЕЦОТ ДЕЈАНОВИЌ СЕ ИСКАЧИ НА ВРВОТ АНАПУРНА 1 НА ХИМАЛАИТЕ

МАКЕДОНЕЦОТ ДЕЈАНОВИЌ СЕ ИСКАЧИ НА ВРВОТ АНАПУРНА 1 НА ХИМАЛАИТЕ

Македонецот Здравко Дејановиќ се искачи на врвот Анапурна 1 на Хималаите висок 8.091 метар, кој се смета за еден од најсмртоносните и најопасни врвови за искачување, соопшти денеск ...

© 2012 Матица на иселниците од Македонија - Сите права ги задржува МИМ

Scroll to top