ЧЕСТИТКА
ГРУЕВСКИ ДО ОН: ДОСТА СТОЕВТЕ НАСТРАНА ОД СПОРОТ ЗА ИМЕТО

ГРУЕВСКИ ДО ОН: ДОСТА СТОЕВТЕ НАСТРАНА ОД СПОРОТ ЗА ИМЕТО

Премиерот Никола Груевски им забележа на Обединетите нации дека стојат настрана од процесот на решавање на спорот за името, иако тој силно ги попречува македонските евроатлантски и ...

СРЕДБА ГРУЕВСКИ – БАН КИ-МУН: ВО ФОКУСОТ ИМЕТО И БЕГАЛСКАТА КРИЗА

СРЕДБА ГРУЕВСКИ – БАН КИ-МУН: ВО ФОКУСОТ ИМЕТО И БЕГАЛСКАТА КРИЗА

Премиерот Никола Груевски во Њујорк имаше средба со генералниот секретар на Обединетите нации, Бан КиМ-мн, на која било разговарано за активностите на Република Македонија во ОН, с ...

ПОПОСКИ ВО ЊУЈОРК ОРГАНИЗИРАШЕ РАБОТЕН РУЧЕК ЗА МИНИСТРИТЕ ОД ЦЕИ

ПОПОСКИ ВО ЊУЈОРК ОРГАНИЗИРАШЕ РАБОТЕН РУЧЕК ЗА МИНИСТРИТЕ ОД ЦЕИ

Министерот за надворешни работи Никола Попоски, кој во Њујорк учествува на 70. заседание на Генералното собрание на ОН, организираше работен ручек на министрите за надворешни работ ...

„ТОШЕ ПРОЕСКИ“- ДЕЛ ОД ФОЛКЛОРНИОТ ФЕСТИВАЛ ВО ВРБАС

„ТОШЕ ПРОЕСКИ“- ДЕЛ ОД ФОЛКЛОРНИОТ ФЕСТИВАЛ ВО ВРБАС

Во Врбас, Србија, на 27 септември, се одржа 37-от Фестивал на фолклорни традиции во Војводина, а свое учество имаше и ансамблот на Македонскиот национален совет во Србија- „Тоше Пр ...

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА КУЛТУРА ВО ЉУБЉАНА

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА КУЛТУРА ВО ЉУБЉАНА

На 27 септември 2015 година, по повод празникот 11 Октомври, во Љубљана, Словенија беше отворена манифестацијата Денови на македонската култура, која ќе трае до 18 октомври. Oргани ...

ЗАЕДНИЧКО ДЕЛУВАЊЕ ЗА СТАВАЊЕ НА АЛБАНСКИОТ ДЕЛ ОД ОХРИДСКО ЕЗЕРО ПОД УНЕСКО

ЗАЕДНИЧКО ДЕЛУВАЊЕ ЗА СТАВАЊЕ НА АЛБАНСКИОТ ДЕЛ ОД ОХРИДСКО ЕЗЕРО ПОД УНЕСКО

Претставници на УНЕСКО и ЕУ, на работните тела од Проектот за заедничко управување со културното и природното наследство на охридскиот регион, како и на централните и локалните вла ...

ЗАПИСИ НА КАПЕТАН ФАЛКОНЕТИ: МАКЕДОНЦИТЕ СЕ ПОДЕЛЕНИ ВО КЛАНОВИ КОИ НЕИЗМЕРНО СЕ МРАЗАТ!

ЗАПИСИ НА КАПЕТАН ФАЛКОНЕТИ: МАКЕДОНЦИТЕ СЕ ПОДЕЛЕНИ ВО КЛАНОВИ КОИ НЕИЗМЕРНО СЕ МРАЗАТ!

„Во Македонија уште многу години ќе тече крв и ќе има свирепости од типот што веќе го видовме за време на нашите истраги и обиколки на теренот. Сите овие свирепости ќе бидат вршени ...

© 2012 Матица на иселниците од Македонија - Сите права ги задржува МИМ

Scroll to top