ДЕЛЕГАЦИЈА НА СВЕТСКИОТ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС ВО ПОСЕТА НА ИСЕЛЕНИЦИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА ВО ТУРЦИЈА

ДЕЛЕГАЦИЈА НА СВЕТСКИОТ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС ВО ПОСЕТА НА ИСЕЛЕНИЦИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА ВО ТУРЦИЈА

Делегација на Светскиот Македонски Конгрес и Сојузот на Македонците со исламска религија предводена од претседателите Тодор Петров и Исмаил Бојда, заедно со Илија Јордановски и про ...

МАKЕДОНСKА ЦРKВА ВО KОРЧА: АРХИЕПИСКОП ГРК, ЗА МАКЕДОНЦИТЕ БОГОСЛУЖБА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

МАKЕДОНСKА ЦРKВА ВО KОРЧА: АРХИЕПИСКОП ГРК, ЗА МАКЕДОНЦИТЕ БОГОСЛУЖБА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Новата црква во Kорча уште повеќе ќе го зголеми македонското црковно семејство во овој град, кое последниве години с` повеќе се зголемува на различни начини – од свештеници до икон ...

ИВАНОВ: ИДЕНТИТЕТОТ И ЈАЗИКОТ НЕРАЗДЕЛИВ ДЕЛ ОД ЧОВЕКОВАТА ЛИЧНОСТ

ИВАНОВ: ИДЕНТИТЕТОТ И ЈАЗИКОТ НЕРАЗДЕЛИВ ДЕЛ ОД ЧОВЕКОВАТА ЛИЧНОСТ

Обединетите нации не можат и не смеат да си дозволат да бидат рамнодушни на кршењето на човековите права и правата на човечкото достоинство. На светот му е потребен Совет кој ќе де ...

СЕРВЕР: ЗАКАНАТА ЗА МАКЕДОНИЈА Е ОД АТИНА И МОСКВА, НЕ ОД ВАШИНГТОН

СЕРВЕР: ЗАКАНАТА ЗА МАКЕДОНИЈА Е ОД АТИНА И МОСКВА, НЕ ОД ВАШИНГТОН

Не постои иредентистичко движење во Македонија, чиј Устав забранува полагање право врз соседните земји, изјави американскиот аналитичар и поранешен директор на Институтот за мир во ...

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД КАНАДА ЗА ПОПЛАВИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД КАНАДА ЗА ПОПЛАВИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Во канадскиот град Мисисага, во просториите на македонската православна црква „Св. Илија“ вчера се одржа хуманитарна акција на која беа собрани 9.400,00 канадски долари. Паричните ...

АЛЕКСОВ: ИСПЛАТАТА НА КРЕДИТОТ КОН ММФ ПОЗИТИВЕН СИГНАЛ ЗА ИНВЕСТИТОРИТЕ

АЛЕКСОВ: ИСПЛАТАТА НА КРЕДИТОТ КОН ММФ ПОЗИТИВЕН СИГНАЛ ЗА ИНВЕСТИТОРИТЕ

Предвремената исплата кон Меѓународниот монетарен фонд на кредитната линија за претпазливост за Македонија претставува позитивен сигнал за странските инвеститори и за домашните ком ...

„ТУРСКИ ПОТОК“ ЌЕ ДОНЕСЕ ЕНЕРГЕТСКА СТАБИЛНОСТ И ГОЛЕМИ ПРИХОДИ ЗА МАКЕДОНИЈА

„ТУРСКИ ПОТОК“ ЌЕ ДОНЕСЕ ЕНЕРГЕТСКА СТАБИЛНОСТ И ГОЛЕМИ ПРИХОДИ ЗА МАКЕДОНИЈА

Гасоводот „Турски поток“ би можел од Русија преку Црното Море, Турција, Грција, Македонија и Србија да дојде до Унгарија, а можеби и до Австрија, најави рускиот претседател Владими ...

© 2012 Матица на иселниците од Македонија - Сите права ги задржува МИМ

Scroll to top