ПОРАКИТЕ НА ЕУ ЈА ОБНОВИЈА ДИЛЕМАТА ЗА ПРОЦЕДУРАТА И ЗА СОДРЖИНАТА

ПОРАКИТЕ НА ЕУ ЈА ОБНОВИЈА ДИЛЕМАТА ЗА ПРОЦЕДУРАТА И ЗА СОДРЖИНАТА

Пораките на ЕУ за надминување на политичката криза во Македонија одново ја актуализираа дилемата во јавноста дали е поважна процедурата или содржината. Европската Унија порача дека ...

МЕНДО БАКАЛОВСКИ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА „ОБЕДИНЕТИ МАКЕДОНЦИ“ ОД ТОРОНТО

МЕНДО БАКАЛОВСКИ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА „ОБЕДИНЕТИ МАКЕДОНЦИ“ ОД ТОРОНТО

Нов претседател на организацијата „Обединети Македонци“ од Торонто е Мендо Бакаловски, кој на чело на организацијата ќе биде во следните две години, а за секретар е избрана Елизабе ...

ПАТОТ НА СВИЛАТА БАРА БРЗА ЖЕЛЕЗНИЦА И НИЗ МАКЕДОНИЈА

ПАТОТ НА СВИЛАТА БАРА БРЗА ЖЕЛЕЗНИЦА И НИЗ МАКЕДОНИЈА

Македонија да стане логистички центар во транспортот на стоки по патот на свилата, од Кина кон западна Европа. Развој на транспортната мрежа, особено на Коридорот 10, кој минува ни ...

СЛАВИЦА ТРАЈKОВСKА-ВЕЈТ: ПРЕСТИЖНИОТ ОКСФОРД СТАНУВА ДОСТАПЕН ЗА МАКЕДОНСКИТЕ АРХЕОЛОЗИ

СЛАВИЦА ТРАЈKОВСKА-ВЕЈТ: ПРЕСТИЖНИОТ ОКСФОРД СТАНУВА ДОСТАПЕН ЗА МАКЕДОНСКИТЕ АРХЕОЛОЗИ

Македонски млади археолози ќе имаат шанса по еден месец да престојуваат на престижниот Универзитет во Оксфорд, да ги користат богатите библиотеки, да слушаат предавања, да се поврз ...

АМЕРИКАНСКИ ТИНЕЈЏЕРИ ЌЕ УЧАТ СВАДБАРСКИ ПЕСНИ И ОРА ВО МАКЕДОНИЈА

АМЕРИКАНСКИ ТИНЕЈЏЕРИ ЌЕ УЧАТ СВАДБАРСКИ ПЕСНИ И ОРА ВО МАКЕДОНИЈА

Секое утро ќе почнува со час по македонски фолклорни танци, а секоја вечер ќе завршува со песна и оро научени преку денот. Вака американскиот хор „Вилиџ хармони“ го најавува својот ...

ВМРО ВО АРХИВИТЕ НА „ЊУЈОРК ТАЈМС“: БУГАРИЈА ДА ГО ЗАПРЕ ТЕРОРОТ ВРЗ МАКЕДОНЦИТЕ

ВМРО ВО АРХИВИТЕ НА „ЊУЈОРК ТАЈМС“: БУГАРИЈА ДА ГО ЗАПРЕ ТЕРОРОТ ВРЗ МАКЕДОНЦИТЕ

По убиствата на Тодор Александров, Петар Чаулев, Тодор Паница, Александар Протоѓеров... Иван (Ванчо) Михајлов ја подреди целата револуционерна организација ВМРО на своите цели - да ...

ПЕТАР НАУМОСКИ НА ЧЕЛО НА МКФ

ПЕТАР НАУМОСКИ НА ЧЕЛО НА МКФ

Петар Наумоски и официјално е новиот претседател на Македонската кошаркарска федерација. Тој  беше избран едногласно на Собранието што се одржа попладнево во Скопје, каде беа прису ...

© 2012 Матица на иселниците од Македонија - Сите права ги задржува МИМ