You Are Here: Home » Насловна » Скопје домаќин на 31. Светско воено првенство во борење

Скопје домаќин на 31. Светско воено првенство во борење

Скопје домаќин на 31.  Светско воено првенство во борење

Скопје ќе биде домаќин на 31. Светско воено првенство во борење, кое ќе се одржува од 19 до 25 септември, а на кое  ќе учествуваат повеќе од 400 претставници од 32 држави.

На претстојното првенство, кое е во организација на Министерството за одбрана и Армијата на Република Македонија, ќе учествуваат и учесници и носители на медали од последната Олимпијада во Рио, Бразил.

© 2012 Матица на иселниците од Македонија - Сите права ги задржува МИМ

Scroll to top