70 години „АКУД Мирче Ацев”

70-godini-akud-mirce-acev-01.jpg

Академското културно-уметничко друштво „Мирче Ацев“ на 20-ти мај во „Домот на АРМ” ќе одржи целовечерен свечен концерт, кој веќе љубителите на традицијата и фолклорот секоја година го очекуваат.

Долгогодишната манифестација заслужува почит во месец мај кој посекако изобилува со мноштво настани од културата.

На концертот учевство ќе земат фолклорниот и хорскиот ансамбл на друштвото, како и неговиот народен оркестар.

Оваа година солист ќе биде познатата пејачка Елена Петреска.

АКУД „Мирче Ацев“ одбележува 70 години од своето постоење и во текот на следниот период има предвидено голем број настапи и концерти, а веќе во летниот период е планирано и 40-то издание на Меѓународниот студентски фолклорен фестивал.

Љубители на традицијата и фолклорот, Ве покануваме на 20-ти мај во Домот на АРМ.

Концертот започнува во 19:30 часот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top