Претставникот на Македонското малциство од Босна и Херцеговина ја посети канцеларијата на Унија на Европските Националности

malcistva-od-bosna-vo-poseta-na-fuen-300x200.jpg

Како дел од едно студиско патување во Берлин претставници на разни национални малцинства од Босна и Херцеговина, на 13 мај 2019 година ја посетија канцеларијата на Унија на Европските Националности (ФУЕН) во Берлин. Таму тие беа пречекани од координаторот на Рената Тришлер и правниот советник, Роман Роблек.

Претставниците на Унгарското, Чешкото, Украинското, Италијанското, Македонското и Ромското малцинство од Босна и Херцеговина беа запознаени со ФУЕН и нивната работа, обраќајќи се на многу прашања и проблеми во врска со заштитата на малцинствата во Босна и Херцеговина. На оваа средба беа презентирани активностите на ФУЕН и неговата германска работна група (АГДМ) и германското малцинство во 25 европски земји.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top