Општина Пустец доби веб портал

opstina-pustec-768x460.png

Општина Пустец, Мала Преспа во рамките на Проектот Реализиран од Стар 2 во соработка со Центарот за прашања од јавен карактер, проект е финансиран од Европската унија, Шведска, Италија, Швајцарија, УСАИД, УНДП и Владата на Албанија.

Проектниот партнер на проектот е Министерството за внатрешни работи. Проектот го спроведува Канцеларијата на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во Албанија. Веб платформата ќе обезбеди информци за Општина Пустец, Мала Преспа. Веб порталот www.bashkiapustec.gov.al

Во Мала Преспа живеат околу 5 700 жители, сите од македонско етничко потекло и со православна христијанска вероисповед.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top