„Напрај се Василичар“ – мото на Вевчанскиот карневал

vasilicari.jpg

Под мотото „Напрај се Василичар“, Вевчанци ги завршуваат подготовките за Вевчанскиот карневал на 13 јанаури кога ќе ги покажат маските што се подготвуваат цела година и се чуваат во тајност до почетокот на оваа манифестација со вековна традиција.

И оваа година се очекуваат бројни посетители. Минатата година над 10 илјади гости присуствуваа на Вевчанскиот карневал, а домаќините велат дека секоја година бројот се зголемува.

Вевчани ги кани посетителите да го посетат карневалот, најавувајќи многу сатира, креативност и одлична забава.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top