Награда „Лирата на Орфеј“ за поетесата Славица Гаџова Свидерска на поетскиот фестивал во Пловдив

nagrada_slavica_gadzova_01-678x381.jpg
Македонската поетеса Славица Гаџова Свидерска ја доби наградата „Лирата на Орфеј“ на поетскиот фестивал во Пловдив, овогодишната европска престолнина на културата.
Наградата „Лирата на Орфеј“ се доделува за најдобра песна прочитана на фестивалот – Лична картографија. На фестивалот во Пловдив учествуваа и поети од САД, Израел, Шпанија, Данска, Русија, Турција, Србија и Бугарија. Покрај наградата, за поезијата на Славица Гаџова Свидерска интерес пројавија и странски издавачи и преведувачи присутни на фестивалот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top