Музеј на град Скопје одбележува 70 години од основањето

msu.png

Со промоција на монографијата „70 години Музеј на град Скопје“, Музејот на град Скопје одбележува седумдесет години од основањето (1949 – 2019). Музејот е формиран во 1949 година, а овој значаен јубилеј ќе биде одбележан на 12 февруари 2020 година.

Во монграфијата, на 300 страни и со над 200 фотографии, се претставени сите значајни музејски предмети и уметнички дела од збирките на музејот, таа ги содржи и ги обединува сите значајни настани како и сите значајни печатени изданија што се резултат на работата на неколку поколенија музејски дејци.

Исто така, на 12 февруари во Музејот на град Скопје ќе бидат отворени три изложби.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top