Македонската носија од долнореканскиот крај претставена во Италија

unnamed-210982.jpg

Во неделата, во Италија, во општината Валдобиадене, асоцијата Comunita macedone di Valdobbiadene, на овогодинешниот карневал гордо ја претстави традиционално македонската носија од долнореканскиот крај. На карневалот учествуваа голем број Македонци од Валдобиадене, а покрај носијата беа претставени и зурлите и тапаните како и македонските песни и ора од долнореканскиот крај.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top