Анѓушев: Очекувам и натаму раст на БДП, и намалување на невработеноста

angjusev-696x464.jpg

Кочо Анѓушев, Вицепремиерот Кочо Анѓушев истакна дека растот на БДП во првиот квартал од годинава се темели на реалните состоји во економијата, но и дека очекува БДП и натаму да расте, а паралелно со тоа да се намалува невработеноста.

„Расот од БДП од 4.1% се темели не раелните состојби во економската сфера, но очекувам и натмау да расте. Тоа го засновам врз основа на реалните бројки што ги гледам во економијата, а тоа е зголемување на извозот, раст на инвестициите, намалување на невработеноста“, изјави Анѓушев.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

scroll to top